Instagram hesap gizleme işlemi

Instagram hesap gizleme işlemi

Instagram uygulaması üzerinde hesap gizleme işleminin nasıl yapıldığı pek çok kullanıcı tarafından merak edilen bir konu haline gelmiş durumda.

Kullanıcılar sosyal medya platformlarından birisi olan Instagram’da hesabını nasıl gizleyebileceğini merak ediyor olabilir. Bunun yanı sıra kullanıcılar sosyal medya paketi aldıktan sonra hesabı herkese açık yapıp nasıl kapattığını unutuyor olabilir veya herkese açık yapıp tekrar gizleme işlemini merak da ediyor olabilir. Bu konuda bir Instagram kullanıcısının hesabı nasıl herkese açık hale getirip tekrar gizleyebileceğinden bahsederek onların bu konuda bilgilenmesini sağlamak istiyoruz.

Instagram hesap gizleme nasıl yapılır?

Instagram’da sosyal medya paketi almak isteyen bir kullanıcı hesabı herkese açık yapması gerekir. Sonrasında bu hesabı tekrardan gizleyebilir. Zaten genel olarak sosyal medya hesabına sahip bir kullanıcı hesabın daha fazla etkileşim almasını sağlamak adına o hesabı herkese açık bir şekilde bırakmayı tercih ediyor.

Instagram uygulamasında kullanıcıların hesaplarını gizleyebilmesi veya herkese açık hale getirmesi oldukça kolay bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Eğer sosyal medya paketi alıp hesabı gizli olan bir kullanıcı var ise o kullanıcı bu işlemi genellikle hesabın takipçi sayısını arttırmak ve hesabın daha gizemli olmasını sağlamak için yapıyor. Örneğin milyonlarca takipçi sayısına sahip olup hesabı gizli olan pek çok sayfa yer alıyor.

Instagram hesap gizleme işlemini anlatmadan önce bir hesabın nasıl görüneceğinden bahsetmemiz gerekiyor. Öncelikle Instagram uygulamasına girilip ayarlara ulaşılması gerekiyor. Ayarlardan “Gizlilik ve Güvenlik” menüsüne gelmek ve burada “Gizli Hesap” seçeneğini bulmak gerekir. Bu seçenekteki tiki kaldırınca hesap herkese açık hale geliyor, tik koyunca ise hesap gizli bir hale dönüşüyor.

Instagram hesap gizlemenin yanı sıra bu sekmede pek çok güvenlik seçenekleri de yer alıyor. Örneğin burada yer alan hareket durumu kullanıcıların en son ne zaman aktif olduğunu açıklıyor. Hikaye paylaşımı ise diğer kullanıcıların hikaye paylaşımına izin vermesi demek. Yani eğer ki kullanıcı bir hikaye paylaştıysa bu hikayeyi diğer kullanıcılar da paylaşabiliyor. Bu menüde gizliliğin yanı sıra yorum ayarları, olduğun fotoğraflar, hesap verileri gibi pek çok detay yer alıyor.

 

 

3 Dakika Önce